De leukste speeltuin van de Bollenstreek!
spelen sinds 1973

Support onze speeltuin  

Onze speeltuin wordt volledig gerund door vrijwilligers! De speeltuin is financieel afhankelijk van een geringe subsidie van de gemeente Noordwijkerhout, onze jaarlijkse collecte met de donateursactie en de giften van onze individuele sponsors, "de vrienden van speeltuin De Duinrand". Samen zorgen wij er al jaren voor dat wij de leukste speeltuin van de Bollenstreek hebben en dat merken wij ook aan onze enthousiaste kleine bezoekers. Zij komen niet alleen uit ons dorp, maar merendeel uit de wijde omgeving.

Onze doelstelling is om onze jaarlijkse onderhoudskosten te minimaliseren, maar dit is geen makkelijke opgave. Al jaren merken wij dat de subsidies minder worden en dat het aantal vrijwilligers, zoals bij meerdere verenigingen, afneemt. Wij willen onze speeltuin bestendig maken voor de toekomst, zodat vele generaties er in de toekomst nog van kunnen genieten als kind, met hun kinderen of zelfs met de kleinkinderen. 

2016 was voor ons een prachtig jaar! In dat jaar hebben wij het grote fort met een beetje hulp van de gemeente kunnen onderhouden, we zijn gestart met vernieuwen van de valbeveiliging onder de toestellen en we hebben een fraai nieuw toestel gekregen "de familieschommel". In 2017 zijn we verder gegaan met vernieuwen van de valbeveiliging rondom en onder de speel toestellen. Dit hebben onze vrijwilligers samen met een aantal bedrijven uit ons dorp uitgevoerd en daar zijn we best trots op. Het nieuwe kunstgras is noodzakelijk door de nieuwe wet- en regelgeving waar wij aan moeten voldoen en maakt onze speeltuin onderhoudsvriendelijker. Zo slaan we 2 vliegen in 1 klap. 

Onderstaand een impressie van de werkzaamheden die wij in 2016 en 2017 voor jullie hebben uitgevoerd. 


In 2016 hebben wij dus ook onze fraaie nieuwe familieschommel geopend en dat is ook iets waar we best trots op zijn. De oude schommels die op deze plaats stonden voldeden niet meer aan de huidige eisen en moesten vervangen worden. Dit is voor ons altijd weer een hele opgave om dit financieel te gaan regelen maar met onze sponsors is het weer gelukt. 


Wil je ook een van onze "vrienden" worden en ons willen supporten om onze speeltuin voor de volgende generaties te behouden vul dan het onderstaande contactformulier in of stuur een mail naar sponsor@speeltuindezilk.nl. Wij hebben een zogenoemde AMBI-status en dit houdt in dat uw sponsoring aftrekbaar is voor de belasting. Wij hebben recent "onze rups" verwijdert omdat deze niet meer voldeed aan de huidige eisen en onze eerste volgende uitdaging is om deze ruimte met een fraai nieuw toestel op te vullen. Wanneer u vragen heeft over vrienden worden van de speeltuin kunt u contact met ons opnemen. Wij kunnen u alles vertellen over onze toekomstige uitdagingen en op welke manieren mensen ons kunnen supporten. t is goed werk!De Speeltuin Weerestein wordt volledig door vrijwilligers gerund, zij steken er veel tijd en enthousiasme in. Het plezier van de spelende kinderen geeft hen de voldoening waar het allemaal om draait. Maar daarnaast heeft een speeltuin natuurlijk ook een belangrijke sociale functie. Kinderen leren er samen spelen, samen delen en sociaal met elkaar omgaan. 

Overigens niet alleen de kinderen, ook de ouders treffen er elkaar en werken er samen aan een belangrijke en goede zaak. 
Het vrijwilligerswerk staat echter aan alle kanten onder grote druk door gebrek aan tijd, betrokkenheid, en steeds schaarser wordende middelen tegenover sterk oplopende kosten. Hierdoor heeft de speeltuin ook uw steun hard nodig, maar u krijgt er veel voor terug!