De leukste speeltuin van de Bollenstreek!
spelen sinds 1973

Wat is er allemaal bij ons te beleven?

Wij zijn het gehele jaar geopend en gratis toegankelijk voor alle kinderen van De Zilk en de wijde omgeving. Traditioneel start op .... mei het nieuwe speeltuinseizoen en voorafgaand aan deze opening zijn de "ouderschilderdagen". Tijdens deze 3 zaterdagen wordt de speeltoestellen door onze vrijwilligers en de ouders van kinderen uit De Zilk geschilderd en onderhouden zodat deze in het nieuwe seizoen weer mooi een speelklaar voor de kinderen erbij staan. 

Tijdens de Pasen wordt onze speeltuin door de paashaas uit onze waterleidingduinen bezocht en hij heeft dan in de waterleiding Duinen en in onze speeltuin overal paaseieren verstopt. De allerkleinste kinderen mogen in de speeltuin op zoek naar de paaseieren en de oudere kinderen gaan hun zoektocht in de Duinen starten. Like onze onze facebookpagina en blijf op de hoogte van onze activiteiten. 


Bij de officiële opening van het speeltuin seizoen nodigen wij al onze sponsoren en donateurs uit om samen met de kinderen onze speeltuin te bezoeken. Onze voorzitter verteld dan wat wij het laatste jaar weer aan onderhoud hebben uitgevoerd en wat de plannen zijn voor de komende jaren. Onze doelstelling is om de kosten voor het onderhoud steeds verder te verlagen door te kiezen voor onderhoudsvriendelijke toestellen met moderne valbeveiliging. Dit scheelt ons aanzienlijk in de kosten en maakt de speeltuin toekomst bestendig. Uiteraard staat er op deze feestelijke dag een hapje en een drankje klaar om al onze "vrienden van de speeltuin" te bedanken. 


Medio april, rondom het weekend van de Bloemencorso zijn er in De Zilk altijd erg veel mozaïeken te zien. Deze fraaie mozaïeken zijn onder te verdelen in strooiwerk en steekwerk. Bij veel verenigingen in ons dorp is het gebruikelijk om mozaiek te maken, zo ook bij onze speeltuin. In 2011 en 2012 hadden wij uitstekend werk geleverd en 2 mooi werken gemaakt. Benieuwd naar een van onze meesterwerken ....... 
De maand april is zeker een mooie tijd om een bezoek te brengen aan de Bollenstreek en onze speeltuin!In de zomervakantie hebben wij altijd een evenement voor de kinderen uit De Zilk en omgeving. 


Deze tekst past u aan door erop te klikken.